Sivas'ta camiler çiçek açtı

Sivas İl Müftülüğünce Huzur ve İhramcızade İmam Hatip Ortaokullarında eğitim gören 5-6. sınıflara yönelik gerçekleştirilen "40 Günlük Namaz Eğitimi" programı tamamlandı.

Etkinliğin 40. gününde çok sayıda öğrencinin katılımıyla coşkulu bir program düzenlendi.

Gençlerin milli birlik, beraberlik ve manevi duygularını canlı tutmak ve cami cemaatiyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen 40 günlük namaz etkinliği programının son gününde, öğrenciler ve aileleri Sivas Merkez Furkan Camii'nde düzenlenen sabah namazı programında bir araya geldi.

Sabah namazından önce öğrencilere hitap eden ve en büyük yatırımın gençliğe yapılan yatırım olduğunu söyleyen İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Gençliğimize yatırım yapmalıyız. Gençlerimiz bizim ümidimiz ve istikbalimizdir. Toplumun refahı ve can damarıdır. Gençlerimizin maddi ve manevi alanda ilerlemesinin yolu ilimden, okumadan ve ahlaktan geçer. Bu sebeple gençler üzerindeki çalışmalarda toplumun her kesimi elinden geleni ortaya koymalıdır. Çünkü gençlik ülkemizin geleceğe yönelik en büyük teminatı ve yatırımıdır.” ifadelerini kullandı.

Sohbetini öğrencilere yaptığı tavsiyelerle noktalayan Müftü Akkuş, “Gençler; gelecekteki müftüler, imamlar, mimarlar, öğretmenler sizlersiniz. Geleceği inşa edecekler yine sizlersiniz. Yüce Rabbimiz, gösterdiği yoldan bizleri ve sizleri ayırmasın, gençlerimizi vatanına, milletine, bayrağına, ezanına bağlı kişiler eylesin.” dedi.

Sabah namazının cemaatle kılınmasının ardından 40 günlük namaz eğitimini tamamlayan öğrencilere İl Müftülüğünce çeşitli hediyeler verildi.

Program süt ve poğaça ikramıyla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan