Ulaş İlçe Müftülüğü Merkez Camii İmam Hatibi Bilal Başer, Kovid-19 hastalığına yakalanan ailelerle diğer aileler arasında gönül köprüleri kuruyor.

İmam Hatip Başer ve gönüllü gençler, karantina sürecinde evlerinden çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Karantinada olan ailelere mahalle sakinlerinin yaptığı yemekleri ulaştıran Başer ve gençler, ihtiyaç sahibi aileleri tespit ediyor.

Başer, hem dini ve insani vazifeyi yerine getirmek hem de komşuluk ilişkilerini canlandırmak için çalıştıklarını belirterek, "Bir sıkıntıyı giderebilmenin etkili yollarından biri de moral ve güç birliğidir. Bizler de bu sıkıntıdan ancak moral ve güç birliğiyle daha az hasarla kurtulabiliriz. Kovid-19 salgınına yakalanan komşularımıza yardımcı olmak amacıyla tamamı gönüllülerden oluşan bir ekip oluşturduk." dedi. 

Karantina süresince ailelere yardım ettiklerini belirten Başer, "Komşularımızdan herhangi biri Kovid-19 hastalığına yakalandığı zaman, gönüllü katılımcılarımızın evlerinde yapmış oldukları yemekleri evlerinden alıyoruz, gençlerimizin desteğiyle karantina altındaki ailelere ulaştırıyoruz. Böylece hem komşular arasında gönül köprüsü kuruyoruz hem de gençlerimize yardımlaşma ve dayanışma kültürünü aşılıyoruz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan