Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen "2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu"na toplumun tüm kesimlerinden destek geliyor.

Bu kapsamda Altınyayla İlçe Müftülüğü ve TDV Altınyayla Şubesince vatandaşlar bilgilendirilerek kurban vekaletleri kabul ediliyor.

İlçe Müftüsü Mehmet Zahid İçli, "Vakfımızın vekaletle kurban organizasyonu, doğru ve güvenilir bir şekilde yürütülmektedir. Vakfımız kurban hizmetlerinde şeffaf, hesap verebilecek ve manevi sorumluluğunun bilincindedir. Yapılan bu bağışlar neticesinde nice yüzler tebessüm etmekte, kardeşlik bağları kuvvetlenmektedir. Bu sebeple bizlerde kardeşlik bağlarının güçlenmesine, nice hanelerde bayram havasının yaşanmasına ortak olmak için kurban bağışımızı TDV’ye verdik. Vatandaşlarımıza da gönül rahatlığıyla kurbanlarını TDV’ye bağışlamalarını, emaneti ehline teslim etmelerini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

TDV'ye kurban vekaleti veren Jandarma Komutanı Fatih Yıldız, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vekaletle kesilen kurbanların  hassasiyetle kesildiğini ve muhtaçlara güvenle ulaştırıldığı bilinciyle kurban veakletini TDV’ye verdiğini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan