Altınyayla İlçe Müftülüğü tarafından uygulamaya geçirilen projeler ile topluma bir çok alanda dini ve manevi rehberlik ile eğitim ve öğretim hizmeti sunuluyor.

Bu kapsamda hayata geçirilen "Ailece Kur’an Öğreniyoruz" projesi ile aileler camiye gelerek Kur'an-ı Kerim okumayı öğreniyor.

İlçe de uygulamaya başlanan  "Ailece Kur’an Öğreniyoruz" programı kapsamında pilot cami olarak seçilen Deliilyas Merkez Camii İmam-Hatibi Yusuf Şahin tarafından çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik Kur'an-ı Kerim dersleri düzenleniyor.

Proje ile ilgili açıklama yapan Altınyayla İlçe Müftüsü Mehmet Zahid İçli; "Camiler ibadet yerleri olmanın yanında birer yaygın eğitim- öğretim mekanlarıdır. Her yaştaki insanımıza cinsiyet-yaş farkı gözetmeksizin bir disiplin ve plan dâhilinde Kur’an’ı öğretmek, temel dini bilgiler dersi vererek vatandaşlarımızın din eğitimi almalarını sağlamak amacıyla bu programı başlattık. İhtiyaç odaklı 9 kursumuzda da bayanlar Kur'an eğitimini almaya devam ediyorlar. Amacımız Kur’an-ı Kerim’in okunmadığı hane kalmasın." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan