Altınyayla İlçe Müftülüğünce açılan ve onlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere temel dini bilgiler ve siyer eğitimi aldığı, bunun yanında milli ve manevi değerlerle buluştuğu "Yaz Kur'an Kursları" tamamlandı.

Kur'an kurslarının tamamlanması dolayısıyla "Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" düzenlendi.

Kovid-19 tedbirleri eşliğinde Altınyayla Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programda öğrenciler dönem boyunca öğrendiklerini sergileme fırsatı buldu.

Öğrencilerin sevincine ortak olan İlçe Müftüsü Mehmet Zahid İçli, "Geçen sene pandemi sebebiyle camilerimiz çocuklarımıza hasret kaldı. Rabbimize hamd olsun ki bu sene 18 cami ve 9 Kur'an kursunda 600'e yakın öğrencimizin kaydını yaptık. Gönülden gayret eden hocalarımız ve Kur'an kursu öğreticilerimiz sayesinde kurslarımızın başlangıcından bugüne çocukların gözlerindeki heyecanı, kurslarımıza olan ilgilerini hep canlı tuttuk. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizle bu kutlu yolculuğumuz yaz dönemi ile sınırlı kalmayıp bütün seneyi kapsayacaktır. Öğrencileriyle teker teker ilgilenen bütün görevlilerimizi kutluyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin." dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftülüğü ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünce yürütülen "Camide Bereket, Sporda Hareket" projesi kapsamında organize edilen futbol, voleybol ve badminton turnuvalarında dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları takdim edildi.

Kapanış programına Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman, İlçe Müftüsü Mehmet Zahid İçli, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Yıldız, İlçe Emniyet Amiri V. Eşref Kumlu, Gençlik Spor İlçe Müdürü Muhlis Erdoğan, Belediye Başkan Vekili Önder Özbek, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve Yaz Kur'an Kursu öğrencileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan