Her nedense genellikle kadına yonelik şiddet hep dillendiriliyor. Oysa ki bizler sadece kadına yönelik degil tüm kesimlere yönelik şiddete karşı duruş sağlayan bir inancın mensuplarıyız..

Kur'an, Erkeğin Kadına karşı şiddetinden bahsederken Medineli Havleyi misal verir. Onun hukukunu korur ve şiddet uygulayan erkeğe cezayı keser. (Mücadele Suresi 1-4)

Kur'an, kadının erkeğe şiddetinden de bahseder. Bu konuda Hz.Yusufu misal verir. Züleyha ile Mısır saray hanımlarının Hz. Yusuf'a taciz ve şiddetini anlatır. (Yusuf Suresi 23-25 ile 31-33)

Kur'an ayrıca kadının kadına karşı şiddetinden bahseder. Bu hususta Mısır sosyetesinin Hz. Zuleyha'ya psikolojik şiddetini misal verir. (Yusuf Suresi 30)

Kur'an, kız çocuklarına uygulanan şiddetten de bahseder. Bu meyanda Mekke'de gömülen kız çocuklarından misal verir. Ve onların hukukunu müdafaa eder. (Tekvir Suresi 8-9)

Kur'an, erkek çocuklarına yönelik şiddetten de bahseder. Bu konuda da Firavun zamanında öldürülen erkek çocuklarından misal verir. Onların hukunu savunur. (Kasas Suresi 4)

Kur'an, bırakın insanı, hayvana karşı bile işlenen şiddeti bizimle paylaşir. Bu hususta salih (a.s.) devesini misal verir ve bu şiddeti isleyen Semud kavmine cezayı keser. (Araf 77-78)

Ayrıca Kur'an bu konuda karıncanın korku ve kaygılarını bile dikkate almamız husunda da Hz.Suleyman ve karıncalar uzerinden  bize ders verir. (Neml 18) 

Bu kadın ve siddet konusu küresel emperyalizme istismar malzemesi olmadan yerli ve milli şuur ile akl-ı selim ortak paydasında çözülebilecek bir konu...