Dünyada kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılamak maksadıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Dünya’ya Bir Damla Hayat” sloganıyla başlatılan “Su Kuyusu Projesi” kampanyasına, Rize’den rekor bağış yapıldı.

Proje kapsamında 2018 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyasıyla Afrika ülkesi olan Moritanya’da 11 su kuyusu açılmıştı. Yoğun ilgi gören kampanyaya yapılan desteklerle Afrika ülkesi olan Zimbabve’de bir su kuyusu daha açıldı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, “Hayırsever halkımız bir yerde bir yardım kampanyası görmesin. Tüm imkânlarıyla destek olur, tüm enerjisiyle koşar, varlığıyla yardımcı olur. Rize İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve İlçe Şubelerimizin öncülüğünde 2 Nisan 2018-29 Haziran 2018 tarihleri arasında düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan bağışlarla Moritanya’nın muhtelif bölgelerinde 11 su kuyusu açmıştık. Kampanya sona ermesine rağmen, talepler doğrultusunda gelen bağışları kabul ettik ve etmeye de devam ediyoruz. %35’i Müslüman olup toplam nüfusun %90’ı fakirlik seviyesinde bulunan Afrika ülkesi Zimbabve’de Perihan Taşova isimli bağışçımızın katkılarıyla 12. su kuyumuzu açtık. Vakıf yetkililerimizin çalışmaları ve Zimbabve Devlet Bakanının katılımıyla açılışı gerçekleştirilen su kuyusundan istifade edecek binlerce insanın sevinç gözyaşlarıyla ülkemize dua etmeleri görülmeye değerdi.” dedi.

Dünya’ya umut olan hayırsever Rize halkına ve emeği geçen herkese teşekkür eden Müftü Çakmakçı, “Bir Damla Hayat Su Kuyusu” projesine destek vererek Moritanya’da açtığı 11 su kuyusunun ardından, Zimbabve’de 12. su kuyusunun açılmasında öncülük yapan Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubemiz, 13.su kuyusunu Afganistan’da açmayı planlıyor. 14. su kuyusu için de Rize’de görev yapan din görevlilerinin katkılarıyla TDV Genel Merkezimizin uygun gördüğü bir ülkede açmayı hedeflediklerini belirtti.

Çakmakçı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın hayri hizmetleri arasında yer alan “Bir Damla Hayat Su Kuyusu” projesine destek amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi öncülüğünde ilçe şubelerimizin destekleri ile daha önceden başlatılan su kuyusu kampanyasının hayırsever Rize halkının isteği ve desteği doğrultusunda devam ettiğini bildirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan