Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 81 ilde hizmet yürüten din görevlileri, İçişleri Bakanlığınca oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşlara evlerinde hizmet veriyor.

Mersin İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığınca sokağa çıkmaları sınırlandırılan kronik hasta ve yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor.

"65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında vatandaşlara hizmet eden din görevlileri, hasta ve yaşlı vatandaşların evlerine sıcak yemek götürüyor, evlerinde kalmalarını teşvik ettikleri vatandaşlara gül takdim ediyor.

"Diyanet İşleri Başkanlığının her daim milletin hizmetinde olduğunu" ifade eden İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, çalışmalara dair Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Mersin İl Müftülüğü ile ilçe müftülüklerimizdeki bütün görevlilerimizle, sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız başta olmak üzere, ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza hizmet götürmek İslami ve insani görevimizdir."

Müftü Kondi, din görevlilerinin, bir yandan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında vatandaşlara maddi ve fiziki hizmet sunarken diğer yandan manevi olarak da moral ve motivasyon hizmeti sunduklarını belirtti. 

Herkesin bu zor süreçte alınan tedbirlere titizlikle riayet etmesi gerektiğini vurgulayan İl Müftüsü Şaban Kondi; "Hepimiz yapılan uyarıları dikkate alarak birbirimize destek ve yardımcı olmalıyız, kendimize ve başkalarına iyilik için evde kalmalıyız." hatırlatmasında bulundu.

Kondi,  "En zor zamanlarda bile mihrap ve minberini boş bırakmayan, okudukları sala ve yaptıkları dualarla milletimizi manevi açıdan motive eden din görevlilerimize, diğer kurum ve kuruluşlardan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda hizmet veren tüm görevlilere teşekkür ediyorum." dedi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan