Mersin Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mersin Şubesi Kadın Kolları iş birliğinde yetim ailelere ve sosyal hizmetlerde kalan çocuklar için "İftar Programı" düzenledi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile eşi Yıldız Pehlivan'ın da katıldığı iftar programına  Sosyal Hizmetlerde kalan ve "Hayat Rehberim Kur'an ve Sünnet" Yarışmasına katılan çocuklar da  yer aldı.

Programda Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, İl Müftüsü Aydın Yığman ve eşi Şerife Yığman ile birlikte tek tek masaları dolaşarak çocuklarla bir süre sohbet etti.

Çocuklarla birlikte yenilen iftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Yığman dua etti ve  açış konuşmasını gerçekleştirdi.

Müftü Yığman konuşmasında, emeği geçenlere teşekkür ederek 488 yetim çocuğun bulunduğu 141 aileye yardımlarını ulaştırdıklarını ifade etti.

Programda konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Ramazan ayının bu güzel iftar vaktinde sizlerle bir araya gelmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Yetim çocuklara sahip çıkmak Dini ve toplumsal açıdan büyük bir sorumluluktur. Müdürlüğümüze ait evlerimizde barınan çocuklarımız da  bize emanettir.  Bakımını üstlendikleri çocuklara sahip çıkan Sosyal Hizmetler ile   değerler eğitimi başta olmak üzere pek çok güzel çalışmayı yürüten İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosuna, TDV Mersin Şubesi Kadın Kolları üyelerine teşekkür ederiz." dedi.

Konuşmasının ardından " Hayat Rehberim Kur'an ve Sünnet" yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan ödüllerini takdim etti.

Ödüllerin verilmesinin ardından   palyaço gösterisi ve yarışmalarla eğlenen çocuklara pamuk şeker ikramı yapıldı.

Editör: Mehmet Öztürk