Türkiye’nin dört bir yanından Filistin’e maddi ve manevi yardımlar aralıksız devam ederken Mersin Anamur İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Anamur Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen yardım kampanyası ile Filistin için 2 Tır (2000 torba) un yardımı toplandı.

Toplanan yardımlar Adana’da bir un Fabrikasının önünde düzenlenen törenle Türk Kızılay’ı aracılığıyla Filistin'e ulaştırılmak üzere Gazze'ye dualarla uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, İşgalci İsrail'in saldırılarından zarar gören Filistinlilere destek olmak amacıyla yardım kampanyası düzenlediklerini ifade ederek, Müslümanlar için Kudüs’ün vazgeçilemeyecek bir öneme sahip olduğunu, dünyadaki en ağır katliamların Gazze'de yapıldığını söyledi.

Müftü Fidan, "Anamur Müftülüğü ve TDV Anamur Şubesi olarak elimizden gelen her şeyi yaparak Kudüs ve Filistinli kardeşlerimiz için bir nebze de olsa fayda sağlamak amacıyla var gücümüz ile çalışıyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Desteğinden dolayı Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir’e, müftülük çalışanlarımıza, TDV Anamur Şubesi çalışanlarımıza, Kur’an kursu hocalarımıza, imam ve müezzinlerimize, tüm görevlilerimize, Anamur ve Bozyazı’lı tüm hayırsever kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından yapılan dua ile yardım tırları Gazze’ye gitmek üzere yola çıktı.

Anamur’dan Filistin Gazze’ye Destek (1)Anamur’dan Filistin Gazze’ye Destek (2)

Editör: Mehmet Öztürk