Mersin Tarsus İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus Şubesi tarafından “Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti: Beklenen Sensin" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında Ramazan bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplere ayni ve nakdi yardım ulaştırıldı.

Hayırseverler tarafından emanet edilen fitre, fidye ve zekât gibi bağışlar, din görevlileri tarafından daha önceden köylerde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan bayramı öncesinde "Fitre-Zekât ve temel ihtiyaç malzemeleri" şeklinde teslim edildi.

Tarsus İlçe Müftüsü Ali Can, ilçedeki tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için tespitlerin devam ettiğini kaydederek, amaçlarının ilçedeki tüm muhtaçlara ulaşmak olduğunu söyledi. 

Vatandaşa ulaşılırken onları rencide etmekten uzak durduklarını belirten Müftü Can, ülkelerin ekonomisini ve toplumu maddi-manevi olumsuz etkileyen salgın sürecinde, dezavantajlı vatandaşların yanında yer almayı ve umut olabilmeyi hedeflediklerini aktardı. 

Müftü Ali Can, "Bütün bu çabalarımızın amacı, paylaşmaya ve şükretmeye en çok değer verdiğimiz bu ayda mübarek Ramazan bayramında insanlığın kimsesi olabilmek ve içtenlikle yaptıkları dualarda yer bularak Allah'ın rızasını kazanabilmektir." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan