Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 ilde koronavirüsle mücadelede sahada olan din görevlileri, bir yandan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında koronavirüsün neden olduğu yaraları sarmaya çalışırken diğer yandan savaş mağduru ailelere yardım eli uzatıyor.

Mersin İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri, din görevlilerinden oluşan çalışma grupları ile ihtiyaç sahibi ailelerin tespitini yaparak yardım ulaştırıyor.

Bu kapsamda Mersin İl Müftülüğü, Toroslar ilçesinde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeli bir aileye yardım eli uzattı.

Suriye’deki iç savaşta eşini kaybeden ve dört çocuğu ile birlikte bir dükkanda yaşam mücadelesi veren anneye, Müftülük sahip çıktı.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ve Toroslar İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Osman Hazır, 4 çocuğuyla birlikte bir dükkânda oturan Suriyeli anneyi ziyaret etti. 

Din görevlilerince tespit edilen aileyi yaşadığı yerde ziyaret eden İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Suriye Halep’ten gelen bir aile. Babalarını oradaki savaşta kaybetmişler. Din görevlisi arkadaşlarımız tespit ettiler. Kaldıkları yer malum olduğu üzere yaşamak için müsait değil. Hayır sahipleri ile görüşerek onları daha iyi bir yere taşıyacağız ve daha iyi imkân sağlayacağız. Ramazan ayı boyunca da bu ailenin gıda yardımını temin edeceğiz. Hayır sahiplerimizin yardımlarını Türkiye Diyanet Vakfına bekliyoruz. Bizler Türkiye Diyanet Vakfı olarak doğru adrese doğru elden bu yardımları teslim ediyoruz. Allah tüm hayır sahiplerimizden razı olsun."

Toroslar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde aileye acil gıda yardımı yapıldığını belirten Müftü Kondi, hayırseverlerin desteğiyle aileyi yeni bir eve taşımak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan