Tarsus’ta yatılı kız hafızlık sınıfları ve gençlik merkezinin de bulunacağı Ayşe Betül Kur’an Kursu'nun temeli dualarla atıldı.

Kırklarsırtı Mahallesi Aydoğanlar Camii bahçesinde İlçe Müftülüğünce düzenlenen temel atma töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törende açış konuşması yapan Tarsus İlçe Müftüsü Ali Can, "Bu Kur’an kursumuzun ve Gençlik Merkezimizin yapılmasına öncülük eden hayırsever vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Bizler bu dünyaya yeryüzünü ifsat etmeye değil imar etmeye geldik. Yüzyıllar boyunca bu topraklarda sayısız medeniyetler, devletler hüküm sürdü. Binalar, mekanlar yıkılır, yenileri yapılır. Önemli olan insanımızın kalbini imar etmektir. Bugün burada sadece bu binanın temelini atmıyoruz. Aynı zamanda sevginin, şefkatin, kardeşliğin ve yardımlaşmanın da temelini atıyoruz." dedi.

Temeli atılan Ayşe Betül Kur’an Kursu binası hakkında bilgi veren Tarsus Müftüsü Can, "500 metrekare alana kurulan Kur’an kursunun bodrum ve zemin hariç 5 katlı inşa edilecek. 2 sınıflı 4-6 Yaş Kur’an kursu, 2 sınıflı yetişkin Kur’an kursu, 80 yatak kapasiteli kız hafızlık sınıflarının yanı sıra içerisinde Gençlik Merkezi ile çok amaçlı bir salonda barındıracak. Bu vesile ile Ayşe Betül 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Gençlik Merkezinin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tarsus'un manevi büyüklerinden emekli İmam Hatip Abdurrezzak Öz’ün yaptığı dua eşliğinde Tarsus Müftüsü Ali Can ve protokol üyeleri butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan