Mersin Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi iş birliğinde hayırseverlerin desteği ile hazırlanan 6 tırlık yardım konvoyu, İdlib’teki ihtiyaç sahibi ailelerle Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere gönderildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde sürdürülen “İdlib İçin Yolun iyilik Olsun” kampanyası kapsamında Mersin’den daha önce İdlib’e gönderilen 21 tır ile birlikte bölgeye toplamda 26 tır insani yardım malzemesi gönderilmiş oldu.

Uğurlama töreninde konuşan Mersin Müftüsü Dr. Şaban Kondi, “Mersin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi iş birliğinde başlatılan bu kampanya ile bu gün 5 tırı İdlib’teki kardeşlerimize göndereceğiz. Bu 5 tır ile birlikte İdlib’e toplamda 26 tır yardım göndermiş oluyoruz.” dedi.

Bununla birlikte 27 ton insani yardım malzemesi taşıyan bir tırın da Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere gönderildiğini belirten İl Müftüsü Dr. Kondi, “İradelerini ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç insanlara iyilik yapma doğrultusunda kullanan Mersinli hayır sahiplerine ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, hayır sahiplerine bir kez daha teşekkür ederek Türkiye Diyanet Vakfı bağış makbuzlarını takdim etti.

5 tırdan oluşan yardım konvoyu, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin yaptığı duanın ardından Suriye'nin İdlib kentine gitmek üzere yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan