Mersin İl Müftülüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik "Çocuk Şenliği" düzenledi.

Hz. Mikdat (Muğdat) Camii müştemilatında bulunan İl Müftülüğü Gençlik, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar bir yandan eğlenirken diğer yandan camiyi tanıma fırsatı buldu.

- Camilerimiz her zaman sevgi yuvasıdır, birlik ve kardeşlik merkezidir

Çocukların bayramını kutlayan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, "Dünyanın hiçbir yerinde sadece çocuklara mutlu olmaları için tahsis edilen ve bayram ilan edilen bir gün yok. Ama bu necip millet, ülkemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı diye bir milli bayramımız var. Bu sadece çocuklarımızı mutlu etmek, onlara güzellik kazandırma, eğlendirmek ve onları geleceğe kazandırmak için önemli bir gündür. Bu açıdan arzu ettik ki geleceğimizin teminatı çocuklarımızı cami kültüründe, camimizin bahçesinde eğlendirelim, oynatalım hem de öğretelim. Az önce camimizin içerisinde çocuklarımız mihrabı, minberi ve küsüyü tanıdılar. Camimizin içerisinde unutulmaya yüz tutan Anadolu oyunlarımızı sergilediler. Camilerimiz her zaman sevgi yuvasıdır, birlik,  kardeşlik merkezidir. Çocuklarına cami kültürünü aldırmayan bir toplumun geleceğe umutla bakması mümkün değil. Çünkü cami kültürü kardeşlik kültürüdür, birlik kültürüdür, saygı ve hürmet kültürüdür. Bu anlamda diyoruz ki bir anne ve babanın çocuğuna verebileceği, bırakabileceği en büyük miras, verebileceği en büyük hediye çocuğuna dinini, kitabını, peygamberini tanıtmaktır. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum. Bizim 4-6 yaş grubu kurslarımıza çocuklarınızı gönderdiğiniz için, dini ve hayri hizmetlerde her daim yanımızda olduğunuz için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Cami dışında devam eden etkinlikte ilahi dinletisi ve sema gösterisi yapılırken, çocuklara çeşitli hediyeler verilerek ikramlarda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan