Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl XVIII. düzenlenen "Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışmalarında"Erkek Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması Bölge Finali" Mersin’de gerçekleştirildi.

Mersin İl Müftülüğünün ev sahipliğinde Yenişehir Hz. Mikdat Camii'nde yapılan yarışmada Adana, Osmaniye, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman ve Mersin’den illerinde birinci olan din görevlileri bölge birinciliği için ter döktü.

Yarışma öncesinde İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi kısa bir konuşma yaparak sınav komisyon üyelerine ve yarışmacı din görevlilerine başarı dileğinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hamza Gökçe’nin başkanlığını yaptığı komisyonda İl Müftü Yardımcısı Cafer Erol, Toroslar İlçe Müftüsü Bayram Danacı, MEÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Muzaffer İnneci ve İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Cuma Ağırağaç üye olarak görev aldı.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Kahramanmaraş Yeşilyöre Mahallesi Musalar Camii İmam Hatibi Harun Gözüakça bölge birincisi olurken, Karaman KMK Üniversite Camii Müezzin Kayyımı Hasan Yasin Topal İkinci,  Osmaniye Karabacak Köyü Kalalar Mh. Camii İmam Hatibi Veysel Taş ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren din görevlileri ödüllendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan