Mersin İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Mezitli İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü iş birliğinde Mezitli Fatih Camii Mehmet-Nezihe Akyurt Diyanet Gençlik Merkezi'nde üniversite öğrencilerine yönelik "Çiti Kafe" projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında Diyanet Gençlik Merkezi'nde öğrencilere çamaşır yıkama, kurutma ve ütüleme imkanı sağlanırken aynı zamanda dinlenme, etüt ve spor alanları ile internet olanağı sunuluyor.

Merkezin açılış programında konuşan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, "Projedeki amacımız, üniversite öğrencilerimizin çamaşır yıkama ve ütü yapma sıkıntılarına bir nebze de olsa katkıda bulunmak. Öğrencilerimiz elbiselerini buraya getirerek ücretsiz olarak yıkayacak ve bu süre zarfında Gençlik Merkezi'nde çayını, çorbasını içerken dinlenme, spor yapma, kitap okuma hizmetlerinden faydalanabilecek. Üniversitede ailelerinden uzakta okuyan öğrencilerimize yardımcı olabilmek bizleri mutlu edecektir." dedi.

Açılış programına İl Müftü Yardımcısı Hasan Küçük, Mezitli İlçe Müftüsü Süleyman Şahin, gençlik koordinatörleri, din görevlileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan