Mersin İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 184 kız öğrenci için "Hafızlık Merasimi" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, "Hayat bir yolculuktur ve insan aslında bir yolcudur. Dünyaya geldiği andan itibaren hayat yolculuğu devam eder ve bu yolculuk ölümle sona ermez, ahiretle sonsuza uzanır. İnsan bu yolculuğu esnasında hayatı boyunca pek çok zorlukla karşılaşır. Pek çok imtihandan geçer. Çünkü zaten Allah-u Teala insanı imtihan için yaratmıştır. Dünya hayatını Allah'ın istediği gibi yaşayan, Allah'ın sınırlarını koruyan, harama, helale dikkat ederek iyilikle geçiren mümin insanlar, yolculuklarının sonunda cennete ulaşırlar. Ama dünya hayatını Allah'ın sınırlarına riayet etmeden, helali haramı önemsemeden kötülükle ve günahla geçirenler, Allah muhafaza yolculuklarının sonunda cehenneme ulaşırlar. O zaman bu yolculukta çok dikkatli olmak lazımdır. Kur'an bize Rabbimizin bizi niçin yarattığını anlatır. Kur'an okumak ve Kur'an dinlemek Peygamberimizin sünnetidir. Dolayısıyla Kur'an okumayı bilmeyenlerin hiç vakit kaybetmeden Kur'an okumayı öğrenmesi lazımdır. Çocuklarımıza küçücük yaştan itibaren Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğretmek zorundayız. Kur'an okuyan insanın içine bir ferahlık gelir. Yüreği rahatlar, üstüne sükunet ve bereket iner. Kur'an okunan evde Kur'an'ın bereketi olur. Kur'an bizim için en büyük enerji kaynağıdır. Kur'an'ı okuyan, ezberleyen, anlayan ve inşallah hayatları boyunca yaşayacak olan hafızlarımız bizim için çok kıymetliler. Onlar bizim gözümüzün nuru, gönlümüzün süruru, bu toprakların bereketi. Onlar Kur'an'ı gelecek nesillere taşıyan en kıymetli elçilerimiz. Hafızlığını tamamlayan yavrularımızın annelerini tebrik etmek istiyorum. Hafızlarımızı topluma kazandıran hoca hanımlarımızın çok büyük değeri var, Allah onlardan razı olsun. Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan bütün Kur'an kursu hocalarımızı buradan sevgiyle, muhabbetle ve teşekkürle anıyorum." dedi.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ise şunları kaydetti:

"Hafızlık müessesesi sadece Kur'an'a mahsus bir müessesedir. Kur'an'ın korunmasında, günümüze ve kıyamete kadar ulaşmasında en önemli müessese hafızlık müessesesidir. Ne Tevrat'ta ne İncil'de yani ne Yahudilik'te ne de Hristiyanlık'ta bir hafızlık müessesesi yoktur. Kur'an'ı ilk ezberleyen Allah Resulü (s.a.s.), sonra sahabe-i kiram, tabiin ve kıyamete kadar Kur'an'ın bu müessesesini devam ettirecek olan hafızlarımızdır. Onun içindir ki Allah-u Teala Kur'an-ı Kerim'de, Peygamber Efendimiz de hadis-i şeriflerinde Kur'an okumayı, onunla amel etmeyi, ona tabi olmayı müminin şiarı olarak kabul etmiştir. 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir'. Kur'an-ı Kerim kendisini ezberleyen, okuyan, kendisiyle amel edenlere kıyamet gününde şefaat edecektir. Kur'an'ı ezberleyen hafızlarımıza, onun manasıyla da, ahkamıyla da amel ettikleri ölçüde kıyamet gününde Allah-u Teala nurdan öyle bir taç giydirecektir ki güneşten daha parlak olacaktır ve hafızlarımıza anne babasına, yakınlarına şefaat etme yetkisi verilecektir.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde geleceğimizi şekillendiren, dünyanın bacasız fabrikaları ve yeryüzünün en değerli varlığı olan insanoğlunu eğitip topluma, millete, insanlığa faydalı kılan annelerimizin, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum."

Merasim, yapılan duanın ardından hafızlara belgeleriyle birlikte çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen merasime Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi'nin eşi Fatma Kondi, ilçe müftüleri, kurum amirlerinin eşleri, hafızların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan