Tarsus İlçe Müftülüğü, üniversite eğitiminin önemini aktarmak ve ilahiyat eğitimi hakkında bilgilendirmede bulunmak amacıyla Kur’an kursu öğrencilerini üniversite gezi etkinliğinde buluşturdu.

Etkinlik kapsamında Tarsus Üçelif Kur’an Kursu hafızlık öğrencileri, Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini ziyaret etti.

Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan tarafından karşılanan öğrenciler, fakülte kütüphanesinde öğretim görevlileriyle bir araya gelerek tanışma ve fakülte hakkında kapsamlı bilgi edinme imkanı buldu.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Baykan yaptığı konuşmada; “İlahiyat Fakültelerinin sizler gibi Kur’an’ı gerçekten iyi öğrenmiş hafız öğrencilere çok ihtiyacı var. Bu millete iyi bir din hizmeti sunmak için hafız öğrencilerin İlahiyat Fakültelerini tercih etmeleri çok önemlidir.” dedi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baykan, Üçelif Kur’an Kursu Yöneticisi Semiyye Yurtoğlu’na, öğretici ve öğrencilere teşekkür etti.

Öğrenciler ise İslami İlimler Fakültesini yakından tanıma fırsatı bulduklarını ve ileriye dönük hedef belirlemede bu ziyaretin çok büyük katkısı olacağını söylediler.

Gezi programı kapsamında Mersin’de şehir gezisi yapan öğrenciler, Yenişehir Hz. Mikdat Camii müştemilatında bulunan İl Müftülüğü Gençlik, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezini ziyaret ederek İl Müftü yardımcısı Hasan Küçük tarafından Gençlik Merkezinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan