Toroslar İlçesi 3 Ocak Zafer Camii önünde düzenlenen uğurlama törenine İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, İl Müftü Yardımcıları ve çok sayıda hacı adaylarının yakınları katıldı.

Yenişehir İlçesi Göçmen Camii Müezzin Kayyımı Ramazan Şimşek’in Kur’an tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Müftümüz Kondi,
Allah’ın misafirlerinin sıradan bir yolculuğa çıkmadıklarını, vahyin kalbine, duaların kabul merkezine Hz. Peygamber’in doğup büyüdüğü yere, dünyadaki cennet parçası olan “Ravza”ya ilk mabet olan Kabe ’ye gideceklerini, bunun için öncelikle kul haklarından temizlenmelerini, herkesle helalleşmelerini sabrı ve takvayı azık edinmelerini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti.
İslam’ın beş temel esasından biri olan hac ibadetini eda etmek üzere İlimizden bu yıl binyedi (1007) kardeşimiz yola çıkacaktır. Bu kutsal yolculuğa başlayan kardeşlerimizin karşılığı cennet olan makbul bir haccı eda etmelerini, ülkemizin birliği ve kardeşliğinin daha da artması ve çevremizdeki ülkelerde devam eden savaşın son bulması, akan kanın durması için, çoluk çocuğumuza, bizden dua isteyenlere dua etmelerini, dönünce de hep güzellikleri anlatmalarını söyledi.

Hacı olmak kadar hacı kalmanın da önemli olduğuna dikkat çeken İl Müftümüz Dr. Şaban Kondi, hacdan dönünce hacı vasıflarımızı da muhafaza etmemiz gerektiğini söyleyerek konuşmasını şöyle tamamladı.

“Sizleri en güzel yere Yüce Rabbime, akabinde Diyanet İşleri Başkanlığımız koordinatörlüğündeki din görevlilerimize emanet ediyorum “ dedi.

Program, İl Müftü Yardımcısı Feramuz Beydoğan’ın yaptığı dua ve İmam Hatip Hüseyin Ceylan ve Ahmet Akın, Müezzin Kayyım Hasan Tekerlek ve Erdal Koca’nın okuduğu ilahilerle tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan