Mersin İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi iş birliğinde ilçe müftülükleri ve TDV ilçe şubelerinin de desteğiyle “İdlib İçin Yolun İyilik Olsun” sloganıyla gerçekleştirilen yardım kampanyası kapsamında toplanan gıda ve insanî yardım malzemelerini taşıyan 20 tırlık yardım konvoyu, Suriye’ye doğru yola çıktı.

Yardım konvoyunu uğurlamak üzere Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda düzenlenen törene Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, kurum amirleri, ilçe müftüleri, din görevlileri ve hayırseverler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan İl Müftüsü Şaban Kondi, Mersin İl ve ilçe müftülükleri ile TDV şubeleri tarafından yürütülen yardım kampanyasına Mersinlilerin büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, “İyilik ve hayır bir irade meselesidir. İradesini İdlib başta olmak üzere mazlum ve mağdur coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine faydalı olma yolunda kullanan şehrimizin fedakâr, hayır sahibi iş insanlarına, şehrimizin manevi mimarı meslektaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sonrasında konuşan Vali Ali İhsan Su ise şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bu bölgelerde huzurun, barışın ve güvenin tesisi için çok yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor. İçişleri Bakanımız başkanlığında ‘Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız’ kampanyası başlatıldı. Bu gün Türkiye Diyanet Vakfımızın organize ettiği bu çalışmayla 20 tır yola çıkarıyoruz. Bu vesileyle ben vatandaşlarımızı buradan bir kez daha bölgedeki mağdur ve mazlum insanlara yardım etmeye davet ediyorum. Başta İl Müftümüz olmak üzere emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”

İl Müftüsü Şaban Kondi’nin yaptığı duanın ardından yirmi 20 tırdan oluşan yardım konvoyu, Suriye'nin İdlib kentine gitmek üzere yola çıktı.

İlk konvoya yetişemeyen 5 tır gıda yardımının da hafta sonuna kadar İdlib’teki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkacağı belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan