Mersin Müftülüğüne bağlı Akpınar Kur’an Kursu başta olmak üzere bütün kurslarda, öğrencilere adeta beş yıldızlı otel konforunda eğitim ortamı oluşturuluyor.

Akpınar Yatılı Yaz Kur’an Kursunu ziyaret eden Erdemli Müftüsü Dr. Hayri Erenay, kurs sorumlusu Yunus Kuzin’den bilgi aldı.

Müftü Erenay, öğrencilere Kur’an eğitiminden artakalan zamanlarda spor yapmalarını tavsiye ederek fotbol, voleybol ve basketbol topu hediye etti.

Dr. Erenay,  ilçede 22 yatılı Kur’an kursu bulunduğunu ve hepsini tek tek ziyaret ederek öğrencilerle hasbihal ettiklerini söyledi.

Akpınar Kur’an Kursunu ziyaretinde öğrencilerle birlikte yemek yiyip sohbet etme imkânı bulduklarını belirten Erenay, “çocukların özellikle dinlerini iyi öğrenmelerini, vatanına ve bayrağına bağlı birer vatandaş olarak yetişmelerini” amaçladıklarını kaydetti.

Müftü Dr. Hayri Erenay, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Dininizi ve devletinizi koruyun”

“Dininizi ve devletinizi koruyun. Erdemli’mizde şu anda 22 yatılı Kur’an kursumuzda bin 700, camilerimizde 7 bin olmak üzere toplam 8 bin 7 yüz gencimiz eğitim alıyor. 22 kursumuzun en donanımlılarından birisi olan Akpınar Kur’an Kursunda sizler eğitim alıyorsunuz. Ayrıca bu kursumuz, etrafındaki müştemilatı ile birlikte Türkiye’deki en güzel Kur’an kurslarımızdan biridir, sizler bu anlamda çok şanslısınız. Sizlerle bir sevincimi daha paylaşmak istiyorum; Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak bu yıl açılan Yaz Kur’an Kursları sıralamasında, nüfusa oranla Erdemli Türkiye birincisi oldu. Erdemli her zaman din ve vatan işlerinde bir numara işler yapmıştır. Sizlerin de aynı şekilde güzel işler yapacağına inanıyorum.”

Dr. Erenay daha sonra öğrencilerin kullandığı yatakhaneleri, banyo, tuvalet ve konferans salonunu gezerek incelemelerde bulundu.

Akpınar Kur’an Kursu Yöneticisi Yunus Kuzin, toplam 114 öğrencinin kaldığı 4 katlı Akpınar Kur’an Kursunda 8 din görevlisinin öğrencilere hem Kur’an eğitimi hem de din eğitimi verdiğini dile getirdi. 

Kursta eğitim alan öğrenciler ise kendilerine sunulan imkânlardan ve eğitimden çok memnun olduklarını ifade ettiler.

Öğrenciler, eğitimden artakalan zamanlarda futbol, voleybol, basketbol ve masa tenisi gibi etkinliklerle spor yapma imkânı bulduklarını belirttiler.

Editör: Mehmet Çalışkan