Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Mersin İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, İl Müftülüğünün çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamını din görevlilerine ileterek konuşmasına başlayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, “Diyanet İşleri Başkanlığının 40 yıllık geçmişi var. Bu 40 yıl içerisinde bizim camilerimizden, derneklerimizden, vakıflarımızdan herhangi bir yıkıcı faaliyet hâsıl olmamıştır. Netice olarak Diyanet İşleri Başkanlığı makuliyetin sesi olarak, rasyonelliğin sesi olarak vasat ve mutedil İslam’ın sesi olmuştur.” dedi.

Başkan Yardımcısı Argun konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İşimiz eskisi kadar kolay değil. Hz. Ali Efendimiz, ‘Çocuklarınızı sizin yetişme tarzınızdan farklı olarak yetiştirin, eğitin. Çünkü onlar başka zamanlar için yaratılmış insanlardır.’ buyuruyor. Dolayısıyla bizim bu yeni beklentiler konusunda, okumalar konusunda haberdar olmamız lazım.

Yeni Diyanet’te ölçeğimizi büyütmemiz gerekiyor, insan kaynağımızı kalitesi açısından geliştirmemiz, ilerletmemiz gerekiyor. Tabi bunları yapacak olan sizlersiniz, sahada olan, halkla birebir teması olan sizler olacaksınız. Sizlerin birer yetenek avcısı olmanızı istiyoruz. Gençlerimizin elinden tutmak, onların hayatlarına dokunmak, onları okumaya, ilme teşvik etmek için her türlü imkânımızı seferber etmemiz gerekiyor. Sayın Başkanımızın talimatıyla her görevli arkadaşımıza on tane gencimizi zimmetliyoruz. Bunu hakkıyla yerine getirebilirsek, gelecekte istikbale dair ümit var olacağız.”

“Bugünün gençleri astronomi okuyarak miraç hadisesini dinlemek istiyor. Bu yüzden kendimizi yetiştirmemiz, geliştirmemiz, okumamız gerekiyor.” ifadelerini kullanan Dr. Argun, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Önce ‘ikra’ emri ilahisini kendi nefsimize uygulamamız lazım. Bildiğinden emin olmak büyük bir marifettir, bilmek ve onu ifade edebilmek okumakla mümkün olur. Bu çağda gençlerle iletişimi koparmamamız, onlara uzak durmamamız, eğitimleriyle birebir ilgilenmemiz gerekiyor. Bunun için de kendimizi o din diline hazırlamamız gerekiyor.”

Editör: Mehmet Çalışkan