Akdeniz İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan Diyaddin Demir ve Abdülvahap Yenigün, Türkiye Diyanet Vakfının Suriyeli savaş mağduru ailelere yönelik yürüttüğü "İyilik Konutları" projesine konut bağışlayarak destek oldu.

Din görevlilerinin her daim iyiliğin öncüsü olduğunu belirten İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz, "İslam dünyasının yüreklerini dağlayan haberler gelmeye devam ediyor. Peygamber Efendimiz (s.a.s), 'Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu yardımsız bırakmaz ve onu hor görmez.' buyurmaktadır. Bize düşen, mazlumun duası ile Allah arasında perde olmadığını bilerek elimizden geldiğince maddi ve manevi destek olmaktır." dedi.

Müftü Yavuz, "Türkiye Diyanet Vakfımız, 'Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva' sloganı ile mağduriyetin en çok yaşandığı bölgelerin başında gelen Suriye’nin İdlib kentinde 'İyilik Konutları' inşa etmeye başladı. Müftülüğümüz bünyesinde görev alan Diyaddin Demir ve Abdülvahap Yenigün hocalarımız birlikte bir İyilik Konutu yaptırmak için bedelini ödediler. Din görevlisi kardeşlerimize yapmış oldukları bu duyarlı davranıştan dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan