Mersin İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi iş birliğinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla, Yenişehir Müftülüğüne bağlı Muğdat Camii'nde "Hayır Çarşısı" açıldı.

İhtiyaç sahipleri, hayırseverlerin bağışları ile raflara konulan gıda malzemelerinden ihtiyacı olanları ücretsiz olarak alıyor.

Çarşıya gelen vatandaşlar, ihtiyaç duydukları ürünü ücrestsiz olarak alıp evine götürürken, evden çıkamayan vatandaşların ihtiyaçları ise Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlilerince evlerine götürülerek teslim ediliyor.

"Ramazan ayının yoksulları gözetme ayı" olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Şaban Kondi; "Vefa Destek Grubu bünyesinde çalışan din görevlilerimiz, koronavirüs nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ediyor. Hayırseverlerimizin yardımlarını alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Burada bir mutfağın ihtiyacı olan her şey var. Hijyen ve çocuk malzemelerimizin dışında, 16 kalem ürün var. Hazırladığımız bir kolide toplam 22 kalem malzeme var. İhtiyaç sahiplerimiz buraya gelerek istediği ürünü alarak gidiyor. Diğer yandan din görevlisi arkadaşlarımız, evden çıkamayanlar için buradan kolileri hazırlayıp götürüyorlar. 13 ilçemizde ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Şu ana kadar 8 bin adet gıda kolisi ve 500 aileye temizlik malzemesi ulaştırıldığını belirten Müftü Kondi,  Hayır Çarşısı'nın Ramazan ayından sonra da ihtiyaç sahiplerine hizmet vermeye devam edeceğini dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan