Cuma namazı öncesinde cemaat, “Müslümanlar kardeştir” düsturuyla yanındaki kardeşiyle kucaklaşıyor.
İlçe Vaizi Yasin Güngör bu uygulamayı her Cuma vaaz verdiği farklı camilerde gerçekleştiriyor. Önce kısa bir şaşkınlık yaşayan cemaat, kucaklaşmaya katılarak o fotoğrafın taşıdığı birlik mesajına tam destek veriyor. Kardeşlik ve birlik ruhunu sadece söylemle değil bizzat dokunarak yaşatmış oluyor. İlçede gelenek haline gelmeye başlayan uygulamanın mimarı İlçe Vaizi Yasin Güngör. 
Yasin Güngör, bu uygulamayı her hafta İlçenin farklı camilerinde verdiği vaazın ardından gerçekleştirmeyi ihmal etmiyor. Yasin Güngör yaptığı açıklamada:  “Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşliğimizi perçinlemek amacıyla Cuma Vaazlarımın sonunda çok anlamlı bir uygulama yapıyorum. Öncesinde Efendimiz (as)’ın güzide arkadaşlarından Bilal-i Habeşi ile Ebu Zerr Ğıfari hazretleri arasında geçen bir hadiseyi anlatıyorum sonra ayağa kaldırıyorum ‘haydi bakalım şimdi herkes sağında solundaki kardeşi ile kucaklaşsın seni Allah rızası için çok seviyorum’ desin diyorum. Çok anlamlı bir manzara oluşuyor” dedi.
Cami Cemaatinden Gözyaşı Dökenler Oluyor
Vaiz Güngör; “Herkes birbiri ile kucaklaşırken ben de kürsüden "Rabbim birliğimizi dirliğimizi daim eylesin. Kardeşliğimizi baki eylesin. Bizleri tıpkı Sahabe efendilerimiz gibi Kardeş eylesin. Ezanlarımızı susturtmasın, Bayrağımızı indirtmesin. Bize birbirimize kenetlenmemizi lütfeylesin. Aramıza tefrika sokmaya çalışanlara fırsat vermesin." diye dua ediyorum. İnanın cemaatten gözyaşı dökenlerin olduğunu görüyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan