“Toplumun en küçük ama en önemli yapı taşı olan aile sağlam olursa toplum da sağlam olur.” sloganıyla yola çıkan Tarsus Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, aile bilincinin oluşturulmasına yönelik seminer, konferans ve panel programları organize ediyor.

Programlarda amaç aile olmanın sorumluluğunu bilen ve buna göre yaşayan, bilinçli ve güçlü bireylerden oluşmuş sağlıklı bir aile yapısının oluşturulması.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu bu amaç doğrultusunda verdiği eğitimlerle bilinçli bireylerden oluşan huzurlu ve sağlıklı bir toplum yapısını hedefliyor.

Projeye dair değerlendirmede bulunan Tarsus İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay şunları kaydetti:

“İnsan, kâinatın gözbebeği, yaratılmışların en kıymetlisi, vahyin muhatabıdır. İnsan yaşarsa devlet yaşar, millet yaşar, toplum yaşar. Müftülük olarak insanı inciten, yaralayan ve insanlığın onurunu hiçe sayan her türlü şiddetin karşısında durarak sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyoruz. Bu kapsamda Aile ve Dini Rehberlik Büromuz tarafından hazırlanan ve annelerin bilinçlendirilmesini hedef alan ‘Bilinçli Anne Güvenli Gelecek’ projesi tamamlandı.

15 Ekim 2018-15 Ocak 2019 tarihleri arasında uyguladığımız proje ile sağlıklı nesillerin yetişmesine öncülük edecek olan annelerin sağlıklı bir aile oluşumuna katkıda bulunan, bilinç düzeyi yüksek, sosyal yaşamla uyumlu bireyler olmasını amaçladık.

İlçe genelinde, 17 4-6 yaş Kur’an kursumuzda öğrenim gören öğrenciler aracılığıyla 400 anneye ulaşıldı. Projesi çerçevesinde ilgili konularda eğitimler verildi. İlgili eğitimi alan annelerimiz de çevrelerinde bulunan 6.213 kişiye ulaşmış ve verilen eğitimin devamlılığını sağlamışlardır.”

Editör: Mehmet Çalışkan