Salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte geçilen "yeni normal" dönemiyle birlikte yeniden yüz yüze eğitime başlayan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında, koronavirüse geçit verilmiyor.

Kur’an kurslarında uygulanan tedbirler doğrultusunda yüz yüze eğitimler maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilerek gerçekleştiriliyor.

Kur'an kursları ve öğrencilerin durumu göz önünde bulundurularak online/çevrimiçi eğitimlerin de yapıldığı Kur’an kurslarında koronavirüse karşı uygulanan tedbirler, il ve ilçe müftülüklerince  düzenli olarak kontrol ediliyor.

Bu kapsamda Sinop Hasibe Hatun Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu'nu ziyaret eden İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya geldi.

Kur’an kursunda eğitim gören öğrenciler hakkında bilgi alan İl Müftüsü Düzgüney, "Pandemi döneminde uyulması gereken kuralların başında gelen mesafe, maske ve temizlik üçlüsüne azami derecede dikkat etmeli ve bunlardan ödün vermemeliyiz. Çünkü Allah’a güzel bir şekilde kulluk yapabilmek için sağlıklı olmak gerekir." dedi.

Müftü Düzgüney, "Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretenlerinizdir." hadis-i şerifine işaretle, "Bu hadis-i şerif bize hayırlı kimselerden olabilmek için Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek ve ahkamı ile amel etmek gerektiğini bildirmektedir. Sizler hayatınızın en güzel işiyle meşgulsünüz. Kur’an-ı Kerim’i ezberliyorsunuz. Onu ezberledikten sonra Arapça da öğrenirseniz, Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Hakk’ın bizlere buyurduğu emirleri daha iyi anlayarak, O’nun rızasına uygun bir biçimde hareket edebilmek için büyük bir kolaylığı kendinize sağlamış olursunuz." ifadelerini kullandı.

Uzaktan eğitimle ders veren hafızların ezberlerini dinleyen İl Müftüsü Düzgüney, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Editör: Mehmet Çalışkan