Bu Kur’an, Allah’tandır, başkası tarafından uydurulmuş değildir; o, kendisinden önceki kitapları doğrulamakta ve konulmuş olan hükümleri açıklamaktadır. Bunda kuşku yoktur. O âlemlerin rabbindendir. (Yunus, 10/37)

Mekkeli müşrikler, Kur’an-ı Kerim’in Allah’ın (cc) kelamı olduğunu bir türlü kabul etmek istemiyorlardı. Bunun için de türlü türlü bahane ve iddialar uyduruyorlardı. Bu iddialardan biri de Kur’an’ın aslında ilahî bir kelam olmayıp Hz. Peygamber’in (sas) kendi başına uydurduğu bir kitap olduğuydu. Ayet, müşriklerin bu iddiasını reddetmektedir. Kur’an, insan gücünün, değil bir benzerini, bir sûresinin benzerini dahi getirmekten aciz olduğu yüce bir kitaptır. O, ilmî, edebî pek çok mucize barındırmaktadır. Durum böyleyken okuma yazma bilmeyen Hz. Muhammed’in (sas) böyle yüce bir kitabı uydurduğu nasıl iddia edilebilir?

Kur’an-ı Kerim, insan ürünü değildir. Kur’an’ın uydurulmuş olduğunu iddia etmek en büyük iftira ve en büyük yalandır. Kur’an, kendisinden önceki ilahî kitapların tahrif edilmemiş hâllerini onaylar.

Lâ raybe: Şüphe yok, kuşku yok.

Editör: Mehmet Çalışkan