Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı hac organizasyonuyla hac farizasını yerine getirecek 100 hacı adayı T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğince düzenlenen uğurlama programıyla dua ve gözyaşlarıyla kutsal yolculuğa çıktı.

Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahi, tekbir ve telbiyelerin ardından bir konuşma yapan Din Hizmetleri Müşavirliği Koordinatör Din Görevlisi Eyyup Budak “Her bir ibadetin kendine has özelliği ve güzelliği vardır. Hac ibadeti de bambaşka bir güzelliğe sahiptir. Namazı her yerde kılabilirsiniz ancak Kabe’de kılınan namaz başkadır. Dolayısıyla tüm namazlarınızı mescidi haramda cemaatle kılmaya azami derecede ihtimam gösterelim. Zira sevgili peygamberimizin şu müjdesi sizlere bakıyor “Makbul bir haccın karşılığı ancak cennettir.” Sizlerde rahmanın misafiri olmaya ahdetmiş yeryüzünde bir buçuk milyar insan içerisinden seçilmiş müstesna insanlarsınız. Allah Teala yapacağınız haccı mebrur eylesin. Salimen sevdiklerinize, yuvalarınıza, evlatlarınıza dönmeyi nasip eylesin.” dedi.

KKTC Din İşleri Dairesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Öğdü ise “Öncelikle Hala Sultan diyarından Hala Sultan hazretlerinin selamını sonrasında ise anne babanızın kardeşlerinizin, yakınlarınızın ve bizlerin selamını Peygamber efendimize ulaştırın. Sizler Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığının himayesinde kolaylıklar içerisinde hac ibadetinizi yerine getireceksiniz. Rabbim sizlere sağ salim gidip gelmeyi makbul olmuş bir hac ile dönmeyi nasip eylesin.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan