Girne Boğaz'da Boğazköy Şehitler Camii ve Çatalköy'de Türkiye Cumhuriyeti'nin katkılarıyla inşası tamamlanan Sahabî Ömer (ra) Camii düzenlenen törenlerle ibadete açıldı.

Boğazköy Camii açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, içinde bulunulan haftanın 21-25 Aralık Millî Mücadele ve Şehitler Haftası olduğunu hatırlatarak, kahraman Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda özgür, başı dik ve onurlu bir halk olarak yaşayabilmesi için canlarını veren tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak hayatta olanlara şükranlarını sundu.

Kktc Cami Açılış 77

Boğazköy’de açılışı gerçekleştirilen cami hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, "Şehitler ve kahramanlar diyarı Boğazköy’de yapılan cami simgemizdir, mühürümüzdür, geleceğimizdir, inancımızdır mukaddesatımızdır ve maneviyatımızdır." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve anavatan Türkiye sevgisinin gelecek nesillere taşınması için camiden okunacak dualar ve yapılacak mevlitlerin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Boğazköy Camii’nin yapılmasında emeği geçenlere, katkı koyanlara, mimar ve mühendislere teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının sonunda Boğazköy Camii’nin hayırlara vesile olmasını diledi.

Kktc Cami Açılış 22

Konuşmaların ardından yapılan dua ile caminin açılışı gerçekleştirildi.

Kktc Cami Açılış 33

Açılış törenlerine, TC. Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, KKTC Din İşleri Başkanı  Prof. Dr. Ahmet Ünsal, Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Abdulkadir Boşal ve devlet erkanı katıldı.

Kktc Cami Açılış 55

Editör: Ömer Ceylan