Sultanbeyli İlçe Müftülüğüne bağlı Yeni Nesil Erkek Kur’an Kursu’nda uygulanan "Hızlandırılmış Hafızlık Eğitim Programı"nı başarıyla tamamlayan öğrenciler mezun oldu.

Sultanbeyli İlçe Müftülüğüne bağlı Yeni Nesil Erkek Kur’an Kursu’nda örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi kapsamında hızlandırılmış hafızlık eğitim programı uygulanıyor.

İstanbul’da bir ilk olma özelliğine sahip olan program kapsamında grup çalışması ile öğrenciler çok daha kısa sürede hafız oluyor.

Kur’an Kursu Öğreticileri Mustafa Memiş ve Musa Öğür tarafından yürütülen hızlandırılmış hafızlık eğitim programına 5. sınıfta başlayarak bir yıl içerisinde ortalama 9 buçuk ayda hafız olan 13 öğrenci için İlçe Müftülüğünce tören düzenlendi. 

Abdurrahman Gazi Camii’nde düzenlenen törende konuşan İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, grup çalışmasıyla yapılan yeni nesil hızlandırılmış hafızlık eğitimin önemine dikkat çekerek öğrencileri ve hocalarını tebrik etti.  

Konuşmaların ardından hafız öğrencilere Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) tarafından çeyrek altın, Bilim ve İnsan Vakfı tarafından da gram altın hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan