Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulunca hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak ve daha önce hafızlık yapmış, farklı sebeplerle hıfzını zayıflatmış vatandaşların hafızlıklarını pekiştirmelerine yardımcı olmak amacıyla vatandaşlara yönelik hafızlık yarışması düzenleniyor.

Bu kapsamda İstanbul Müftülüğü Konferans Salonunda iki gün boyunca süren bölge finalinde katılımcılar "5, 15 ve 30 Cüz" olarak üç kategoride yarıştı.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin başkanlığındaki ilk günkü Yarışma Seçici Kurulunda, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, İstanbul İl Vaizi Birsen Kapucuoğlu, Kartal İlçe Başvaizi Nagehan Kocadağ, Bağcılar İlçe Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticisi Halime Koçoğlu üye olarak yer aldı. 25 kadın yarışmacının katıldığı yarışma sonucunda Kadınlar 30 Cüz Hafızlık kategorisinde Güngören İlçesinden Altıngül Emin; 15 Cüz kategorisinde Pendik İlçesinden Hale Dalmaz; 5 Cüz kategorisinde ise Küçükçekmece İlçesinden Risalet Kaşgarlı birinci oldu.

Istanbul'da Hafız Kal Yarışması Yapıldı 22

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin başkanlığındaki ikinci günkü Yarışma Seçici Kurulunda ise; Fatih İlçe Müftülüğünden Baş İmam Ekrem Nalbant ile İmam Hatip Emrullah Akbaş ve Şişli İlçe Müftülüğünden Baş İmam Ali Derman üye olarak yer aldı ve yarışmada 8 erkek katılımcı yarıştı.

Yarışma sonucunda Erkekler Hafızlık 30 cüz kategorisinde Üsküdar ilçesinden Ömer Faruk Köse, 15 cüz kategorisinde ise Bayrampaşa ilçesinden Yusuf Gülener birinci oldu.

Bölgede dereceye giren yarışmacılar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ödüllendirilecek ve ayrıca 18 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek Türkiye Finalinde yarışacak.

Editör: Ömer Ceylan