İstanbul Fatih Şehzadebaşı Camii’ndeki iftar programı MÜSDAV Genç ve MyFundAction Vakfı, Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği (Nuzugum), For.Yatim Derneği ve Cross Culture Center (Kültürlerarası İletişim Merkezi/Kim Vakfı) iş birliği ile gerçekleşti.

İftara 50 Uygur Türk’ü yetim ile birlikte Malezya, Türkiye, Pakistan, Hollanda, Kanada, Mısır, Katar ve Afrika’nın farklı ülkelerinden 30 uluslararası gönüllü üniversite öğrencisi katıldı.

İftar programında Filistin’e destek amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Birlikte sembolik eylem gerçekleştiren katılımcılar, Filistin bayrağını hatırlatan renk ve desenlerle yüz boyama etkinliği yaptı. Kil kalıplama etkinliğinde ise dayanıklılık, birlik ve umut temalarından ilham alan heykel ve heykelcikler üretti. Katılımcılar, eserleri ile ortak insani düşünceyi yansıtmayı ve deneyimleri ile sanatın dayanışma ve dayanıklılık mesajlarını iletme gücünü kullanmak istediklerini ifade etti. Filistin bileklik yapımında ise Filistin bayrakları ve sembolleriyle süslenmiş bilezikler yapıldı.

“Sınırları Aşmak: Uygur Yetimlerle İftar ve Filistin İçin Dayanışma” teması ile bir araya geldiklerini ifade eden MyFundAction'ın Derneği Şube Yöneticisi İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Yüksek Lisans Öğrencisi Malezyalı Amzar Khalili Bin Khalid, “Farklı geçmişlerden gelen ve ortak bir şefkat anlayışı ile dayanışma misyonuna sahip kişiler olarak kültürel ve coğrafi sınırları aşarak bir araya geldik. Uygulamalı aktivite ve etkinliklerimizi Filistin’e somut bir destek ve dayanışma sembolü olarak düşündük. Filistin ve zor durumda olan herkesle empati ve farkındalığı teşvik ediyoruz. Bu buluşma, dönüştürücü gücün bir göstergesi oldu. Daha kapsayıcı ve şefkatli bir dünya inşa etmek adına empati ve işbirliği için sadece Filistin davasına destek vermekle kalmıyor, aynı zamanda topluluklar arasında anlamlı bağlantılar kurmaya çalışıyoruz ve empatiyi teşvik ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Öztürk