Burada sabah namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, namaz sonrası yaptığı konuşmada, müminlerin namazlarıyla, oruçlarıyla, ibadetleriyle, zekatlarıyla, hayır hasenatıyla kulluğunu ifade eden kimseler olduğuna işaret etti.

Başkan Erbaş, müminin çeşitli vasıfları olduğunu belirterek, “Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de, ‘Onlar namazlarında huşu içerisindedirler.’ buyurmaktadır. Namazda tekbir aldığımızda dünya ile ilgili her şeyi arkamıza atarak, Rabbimizin huzurunda olduğumuza inanarak, bunu düşünerek…” dedi.

Namazın insanları kötülüklerden alıkoyan bir ibadet olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Namaz, şükrümüzü eda etmemizi sağlayan bir ibadettir. Niçin namaz kılıyorsun diye sorulduğunda; ‘Allah’a şükretmek için’ cevabı en uygun cevaptır.” diye konuştu.

“Çocuklarımızı camiye götürelim”

Başkan Erbaş, gençlere ve çocuklara namazın öneminin anlatılması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Namazın, müminin miracı olduğunu, gençlerimize, çocuklarımıza anlatalım. Çocuklarımız, torunlarımız bizleri namaz kılıyor olduğumuzu göre göre büyüsünler, gözleri alışsın. Namaza onların ellerinden tutup camilere götürelim. Camiye giderken yalnız gitmeyelim. Tıpkı Lokman aleyhisselam gibi… Lokman aleyhisselam; ‘Yavrucuğum namazı kıl, iyiliği emret, kötülükten men et, başına gelen musibetlere karşı sabret, sabırlı ol.’ buyuruyor.”

“Rabbimizin koymuş olduğu ölçülere riayet edelim”

“Bir kötülük gördüğünüz zaman onu elinizle düzeltiniz. Elinizle düzeltemezseniz, dilinizle düzeltiniz. Dilinizle de düzeltemezseniz, kalbinizle buğz ediniz. Bu da imanın en zayıf noktasıdır.” hadis-i şerifini hatırlatan Başkan Erbaş, “Nerede bir kötülük varsa o kötülüğü elimizle önce düzeltmemiz lazım. Çevremizde, mahallemizde, ailemizde, komşularımız ile ikili ilişkilerde Rabbimizin koymuş olduğu ölçülere riayet edelim.” ifadelerini kullandı.

Mehmetçik ve Filistinliler için dua etti

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından, Mehmetçik ve Filistinliler için dua etti:

“İlahi Ya Rabbi! Dünyanın çeşitli yerlerinde mazlum, mağdur kulların var. Bilhassa Gazze’de zalim işgalcilerin bombardımanı altında can veren şehit kardeşlerimize rahmet eyle, gazi ve yaralı olanlara acil şifalar nasip eyle. Yurtlarını, vatanlarını, evlerini, barklarını, yuvalarını muhafaza etmek için mücadele eden mücahitlere yardım eyle Ya Rabbi! Onlara zaferler ihsan eyle, zalimlere karşı onları muzaffer eyle Ya Rabbi! Zalimleri birbirlerine musallat eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Zalimlerin işgalinden, zulmünden, Müslümanları, Filistinlileri en kısa zamanda kurtar ve zafere ulaştır.

İlahi Ya Rabbi! Dünyanın çeşitli yerlerinde garip gureba, fakir fukara, fakru zaruret içerisinde olan kulların var, Müslümanlar var, onlara yardım etmeyi, Müslümanların birlik, beraberlik içerisinde güçlerini birleştirerek, mazlumların yanında yer almayı, Gazzelilerin, Filistinlilerin yanında yer almayı ve zalimlerin zulmüne son vermeyi nasip eyle.

Gençlerimizi, çocuklarımızı alnı secdeli, beli rükulu, namazlı, abdestli olanlardan eyle Ya Rabbi! Onları Kur’an’ın, Habibinin (s.a.s.) yolundan ayırma Ya Rabbi!

Devletimizi, Milletimizi ilelebet payidar eyle Ya Rabbi! Peygamber ocağı şanlı ordumuzu karada, havada, denizde, sınırlarımızın içerisinde ya da dışında zalimlerle, teröristlerle, düşmanlarla mücadelesinde her zaman ve her yerde mansur ve muzaffer eyle Ya Rabbi!”

Editör: Mehmet Öztürk