“Sultanbeyli Yaşlılarına Sahip Çıkıyor”

Sultanbeyli Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Sultanbeyli Yaşlılarına Sahip Çıkıyor” projesi kapsamında yaşlılar ile şehit yakınları ve gaziler, İstanbul Müftülüğünce düzenlenen “Şehr-i İstanbul Buluşmaları”nın konuğu oldu.

İstanbul Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, il müftü yardımcıları ile Sultanbeyli’de yaşayan yaşlılar, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, “Sultanbeyli Yaşlılarına Sahip Çıkıyor” projesinin Sultanbeyli Kaymakamlığı ve Darülaceze Vakfı iş birliği ile hayata geçirildiğini ve yaşlılarla birlikte İstanbul’un dini, tarihi ve kültürel mekânlarını gezdiklerini söyledi.

Bu kapsamda Fatih Camii ve Süleymaniye Camii’ni gezdiklerini belirten Kaymakam Kubilay, “Bizleri bu günlere getiren ve geleceğe hazırlayan büyüklerimize gereken saygıyı göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir. Yaşlılıkta insanın en çok ihtiyacı olan şey ilgidir, şefkattir. Bu projeyi yapmaktaki amacımız, yaşlılarımızın yanında olmak, onlarla bu güzellikleri paylaşmak, hoşça vakit geçirip bu güzel mekânları birlikte gezmek ve bizler için çok değerli olduklarını onlara hissettirmektir.” dedi.

“Yaşlılarımız, Allah’ın Kitab-ı Kerimi’nde “öf” bile denilmemesini emrettiği insanlardır”

Yaşlıların toplumun değerleri olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise “Yaşlılarımız Allah’ın Kitab-ı Kerim'inde “öf” bile denilmemesini emrettiği insanlardır. Bu yaşlılarımıza, şehit ve gazi yakınları ilave edilince daha büyük bir anlam kazanmış. İstanbul’un tarihi, dini ve fiziki güzelliklerini gezdirerek değer verilmiş. Biz de halkımızdan İstanbul Müftülüğümüzü ziyaret etmek isteyen insanlarımızı ağırladığımız Şehr-i İstanbul Buluşmaları kapsamında bu yaşlılarımızı misafir etmekten mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Yılmaz şöyle devam etti:

“İnsanların duygudaşlığa, duygularını paylaşmaya, duygu transferine, karşısındakini anlamaya ve anlaşılmaya ihtiyacı var. İnsanlar başkalarını anlamayı ama daha çok anlaşılmayı arzu eder. Bu anlaşılma kaygısı toplumda çok anlamlı. Karşımızdakini anlamayı bilmeliyiz, özellikle de saygıyı hak eden, eli öpülesi insanları. Onlara değer vermemiz ve bizim öncülerimiz olduklarını hissettirmemiz aynı zamanda kendimize saygımızdır. Bu projenin bu manada anlamlı ve önemli olduğuna inanıyorum. Sultanbeyli Kaymakamlığımızca başlatılan bu projenin diğer ilçelerimizce devam ettirilmesini temenni ediyorum. Çünkü çağımızda çok hızlı bir hayat yaşıyoruz. Bu hızlı hayatta hepimiz çevremizdeki insanların farkında olmayabiliyoruz. Kendi anne babamızın ya da yakınlarımızın da farkında olmayabiliyoruz. Bu vesileyle onların da farkına varmak ve gündemimize almak çok manidardır.”

“Şehr-i İstanbul Buluşmaları” kapsamında insanları İstanbul Müftülüğünde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Müftülüğümüze herkesin gelmesini arzu ediyoruz. Burası artık resmiyet duvarı gibi soğuk bir yüz değil, sıcak bir yüz olsun istiyoruz. İnsanlarımız istedikleri zaman gelip suallerini sorsunlar, dinimizin şefkat ve merhamet boyutunu, mütebessim çehresini bulsunlar. Dinimizin de amacı budur. İstanbul Müftülüğümüzün herkese kucak açan, gönlünü ve sofrasını açan bir yer olmasını arzu ediyoruz. Bu vesileyle bu kardeşlerimizin ve dostlarımızın gelmiş olması bizi çok mutlu etti.”

Editör: Mehmet Çalışkan