Ümraniye Kemerdere Şehsuvaroğlu Camii İmam Hatibi Haşim Veysel Sırakaya, 2019 Mart ayında başladığı hafızlık eğitimini 11 ayda tamamladı. 

Bayrampaşa Hayırseverler Camii Kur’an Kursu'nda hafızlığını ikmal eden Sırakaya, hafızlık eğitimi ile birlikte sürdürdüğü üniversite eğitimini de tamamlayarak ilahiyat fakültesinden mezun oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen Hafızlık Belgesi'ni din görevlisi Sarıkaya’ya takdim eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Hafız olmak önemli olduğu gibi ondan daha da önemlisi hafız kalabilmektir. Bundan sonraki süreçte sürekli okumaya gayret göster. Hafızlığı sağlamlaştırmanın en önemli yolu mukabele okumaktır. Hayırlı uğurlu olsun. Allah mübarek etsin. Tebrik ediyorum.” dedi. 

Sırakaya'nın hafızlık hocası Hayırseverler Kur’an Kursu Muhittin Geniş’i de tebrik eden Müftü Maşalı, “Allah (c.c) hafızlarımızın sayısını artırsın. Sizlere de görevinizde muvaffakiyetler nasip etsin.” duasında bulundu.

Hafızlık eğitimine dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Hafız Haşim Veysel Sırakaya ise şunları kaydetti:

“Küçük yaşlarda hep hafızlık hikâyeleri dinledim. 'Ben de hafız olmak istiyorum' dedim. Birkaç kez hafızlığa başladım ama devam ettiremedim. Tekrar başladım, ezber yaptığım sayfaları kimi zaman Kur’an-ı Kerim’i iyi bilen cemaatime dinletiyordum, kimi zaman da telefona kaydedip kendim dinliyordum. Camimize mukabele okumaya gelen hafızlara ezberlerimi dinlettim. Bir yandan bunları yaparken bir yandan da kendime kurs arıyordum.

- Hafızlık eğitimindeki hoca-talebe ilişkisi, diğer disiplinlerin hiç birine benzemez

Hafızlığı Allah’ın bana bir lütfu olarak kabul ediyorum. Hayırseverler Kur’an Kursuna müracaat ettim. Kurs öğreticisi Muhittin hocam yoğunluğuna rağmen beni talebe olarak kabul etti. Hocama ezber vermeye giderken ayaklarım yerlere değmiyordu. İlk dersimde de çocuklar gibi mutluydum.

- Hafızlıkta sabır ve irade çok önemli

Bayrampaşa’dan Ümraniye’ye tayinim çıkmasına rağmen hafızlık hocamı bırakamadım. Haftanın altı günü ezberlerimi dinletmeye, Ümraniye’den sabah namazından sonra çıkıp öğle namazına yetişmek üzere Bayrampaşa’ya gidiyordum. Yaklaşık üç ay, hiç şikâyet etmeden, severek bu uzun ve yorucu yolculuğa sabrettim. Allah’a şükürler olsun ki hafızlığımı 11 ayda bitirdim.”

- Bir sevdadır hafızlık

Hafızlık, Allah’ın bir lütfudur. Bütün İslami ilimlerin başıdır. Rabbimizin ayetlerini gönüllerimize nakış nakış işlemenin adıdır. Hafızlık aşktır, sevdadır. Ne mutlu hafız olabilenlere ve ne mutlu hafız kalabilenlere.”

Editör: Mehmet Çalışkan