Sultanbeyli İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 75 hafız için “İcazet Merasimi” düzenlendi.

Ulu Camii’nde gerçekleştirilen merasime Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Reisülkurra Mustafa Demirkan, Kur’an kursu öğreticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrencilerle aileleri ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin’in yaptığı konuşma ve duanın ardından öğrencilere hafızlık belgeleriyle birlikte hediye takdim edildi.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığınca geliştirilen ve Sultanbeyli Merkez Kur’an Kursun’da pilot olarak uygulanan “Kur’an-ı Anlama Temel Öğretim Programı” ve “İslami İlimler Temel Öğretim Programı” eğitimlerinin devam ettiği bildirildi. 

Adı geçen programlar kapsamında öğrencilerin bir taraftan hafızlıklarını ikmal ederken bir yandan da Arapça dil eğitimi ve İslami ilimler eğitimi aldıkları ifade edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan