İstanbul İl ve İlçe Müftülükleri bünyesinde hizmet veren din görevlileri, salgın dolayısıyla beslenme imkânı bulamayan sokak hayvanları için seferber oldu.

Sokak hayvanları için gençlerle birlikte harekete geçen din görevlileri düzenledikleri sosyal sorumluluk etkinlikleri ile farkındalık oluşturuyor.

Adalar İlçe Müftülüğüne bağlı Heybeliada Camii İmam Hatibi Onur Güneş, Heybeliadalı gençlerle beraber sahipsiz kuş, kedi, köpek gibi sokak hayvanları için yuvalar yaparak hayvanların barınma ve yiyecek ihtiyacını karşılıyor. 

Haftanın belirli günlerinde gençlerle birlikte sokak hayvanlarını besleyen din görevlisi Güneş, vatandaşların takdirini kazanıyor.

İstanbul/Bayrampaşa

Sokak hayvanları için harekete geçilen bir diğer adres ise Bayrampaşa oldu.

Bayrampaşa İlçe Müftülüğü “Sessiz Canlar İçin Bir Sıcak Yuva’’ sloganıyla sokak hayvanlarına yönelik bir proje hayata geçirdi.

Bayrampaşa İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce yürütülen proje ile cami bahçeleri başta olmak üzere uygun yerlere sokak hayvanları için barınak, mama ve su kabı yerleştirildi.

Bayrampaşa Orta Camii’nin çevresine çocuklarla birlikte mama ve su kabı yerleştiren İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, çocuklara ‘Merhamet ve Hayvan Sevgisi’ konusunu işledi.

Sabri Akpınar Parkında veteriner eşliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, din görevlileri, 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrenci ve velileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan