Beylikdüzü Müftülüğüne bağlı Gürpınar Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 33 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Hafızların heyecanına ortak olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş, burada yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

"Hepimiz bu hayatta en güzel meslekleri icra etmek isteriz ve evlatlarımızın da yaşam standartlarının yüksek olması, müreffeh bir hayat yaşamaları için iyi bir kariyere sahip olmaları gerektiğini biliriz. Bunun için maddi manevi elimizden ne gelirse yaparız, eğitim hayatları boyunca hiçbir fedakarlıktan kaçınmayız. Bu katkılar sadece dünyevi boyutla sınırlı kalmamalı. Müslümanın ufku dünya ile sınırlı değildir. Çocuklarımızın dünya hayatıyla ilgili yatırımlar yaparken ahiretinin asıl yurdu olduğu gerçeğini asla unutmamalıyız. Sizler de bu asrın ashab-ı suffesisiniz. Kur’an-ı Kerim'i hıfzettiniz. Kalbinize, gönlünüze de nakşettiniz elhamdülillah. Hem dünya hem ahiretinizi Kur’an ile tenvir edeceksiniz. Sizler bugünün talebeleri, yarının hocalarısınız. Bazılarınız Kur’an kursu öğreticisi olacaksınız, bazılarınız vaiz, kimileriniz doktor, kimileriniz psikolog. Hangi mesleği icra ediyor olursanız olun, Kur’an-ı Kerim'i hep zihninizde ve gönlünüzde taşıyacaksınız. Hayatınızı Kur'an'ın ilkelerine göre şekillendireceksiniz. Hafızlığınız iki cihan saadetinize vesile olacak Allah’ın izniyle. Sizleri canı gönülden tebrik ediyorum." diye konuştu.

Programda ayrıca İstanbul İl Müftü Yardımcısı Halime Yıldız ile Beylikdüzü İlçe Müftüsü Kadir Koçak selamlama konuşmaları yaparak hafızları tebrik etti.

Program hafızlara belge ve ödül takdimi ile sona erdi.

Öte yandan Emine Doğruparmak 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nu ziyaret eden Erbaş, minik öğrencilerle sohbet edip çeşitli hediyeler verdi.

Ziyarette Erbaş'a Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Seda Şen, İlçe Müftüsü Kadir Koçak'ın eşi Gülnur Koçak ve Kur'an kursu öğreticileri eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan