Sancaktepe İlçe Müftülüğüne bağlı Mimar Sinan Erkek Kur’an Kursunda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 20 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Yenidoğan Mimar Sinan Camii'nde gerçekleştirilen programa Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, İlçe Belediye Başkan Vekili Nazım Çiftçi, Sultanbeyli İlçe Müftüsü ve Sancaktepe İlçe Müftü Vekili Hasan Erdoğan, Reisu’l-Kurra Mustafa Demirkan, Emekli Müftü Ahmet Yayla, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, İstanbul’un farklı yerlerinde ve ilçede görev yapan din görevlileri, hafızlar ile hafızların aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan Mimar Sinan Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Hasan Yılmaz, Kur’an kursunda açılışından bugüne 60 öğrencinin hafız olduğunu belirterek hayırseverlere teşekkür etti.

Programda selamlama konuşması yapan Müftü Erdoğan, Kuran-ı Kerim okumanın ve ezberlemenin öneminden bahsederek hafızlığını tamamlayan öğrencileri, ailelerini ve hocalarını tebrik etti. 

Kaymakam Karakaya ise icazet merasimine katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek hafızları tebrik etti ve hafızların yetişmesinde emeği olan hocalar ile hafızların ailelerine teşekkür etti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında Reis-ül Kurra Mustafa Demirkan tarafından yapılan dualarla devam eden programda hafızlığını ikmal eden 20 öğrenciye icazet belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi.

Programda son olarak merasime katkısı olanlara hediye ve plaket takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan