Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan; "Hastanelerde Manevi Destek ve Rehberlik Hizmeti İş Birliği Protokolü" kapsamında İstanbul İl Müftülüğünce Beykoz Devlet Hastanesi'nde sunulan manevi destek ve rehberlik hizmeti ile sadece hastalara değil sağlık çalışanlarına da destek olunuyor.

Bu doğrultuda çalışmalar yürüten Beykoz Devlet Hastanesi Manevi Rehberi ve Din Hizmetleri Uzmanı Osman Arslan, sağlık çalışanlarına yönelik moral ve motivasyon etkinliği düzenledi.

Koronavirüsle mücadele eden sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen motivasyon etkinliğinde ses sanatçısı Yunus Çifçi ve kanun sanatçısı Veysel Küçük tarafından mini konser verildi.

Etkinlik hakkında Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Manevi Rehber Osman Arslan, şunları kaydetti:

Hastanemiz bünyesinde Manevi destek birimi olarak çalışma alanlarımız hastalar, hasta yakınları, hastane personeli olarak yasal çerçevede belirlenmiştir. Bu üç unsur içinde hasta ve hasta yakınları ile ziyaretlerle ya da manevi destek birimi odamızda şartlar el verdiğince görüşmeler yapmakta kendilerine değerler odaklı moral motivasyon desteği sunmaktayız. Genel olarak hastane şartları göz önüne alındığında hasta ve yakınlarının hastanede bulunma süreleri, içinde bulundukları hastalık ve tedavi sürelerine göre belirli bir zamanla sınırlı olup hastane ortamından ayrıldıklarında hastalık stres ve moralleri sağlık tesisi içindeki multidisipliner çalışmanın da etkisi ile zamanla normale dönecek ve iyileşecektir.

İnsan hayatının en değerli öğesi olan sağlık alanında hizmet ederek aslında ulvi bir vazife icra eden sağlık personelimize yönelik onların moral ve motivasyonlarını yükseltmeye zihin ve ruhlarını arındırmaya rahatlatma amacı doğrultusunda gösterilecek ilgi ve yapılacak çalışmalar esasında domino etkisi gösterecektir. Zira manevi desteğin özünde değerler odaklı olarak bireylere bu hayatta yalnız olmadıklarını uygun usullerle uygulamak suretiyle insana değerli olduğunu hissetirme amacı vardır.

Bu vesile ile hastane personelimizin moral motivasyon ve yaşam enerjilerine, iyi oluş hallerine katkı sağlamak için öğle tatillerinde hastanemiz yemekhanesinin de konum olarak gayet elverişli olduğunu göz önüne alarak enstrüman ve sanatçı eşliğinde canlı müzik dinletisi uygulaması için program hazırlamaya karar verdik. Hastane yönetimini ve hastane çalışanlarının ilgisini ve takdirini kazanan etkinlik belli aralıklarla icra edilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan