Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesince inşa edilecek olan Arnavutköy İlçe Müftülüğü Bolluca Ensar 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu binasının temeli dualarla atıldı.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen temel atma töreni, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı ve Arnavutköy İlçe Müftü Vekili Ömer Erden’in açış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın zihinlerinin ve gönüllerinin hak ve hakikatle buluşmasında 4-6 yaş Kur’an kursları çok önemli bir yere sahiptir.” dedi.

“Eğitimi ihmal ederseniz diğer alanlarda ne yaparsanız yapın, asla ve asla başarı elde edemezsiniz”

İl Müftüsü Maşalı, “Eğitim, yapılabilecek en önemli yatırım alanıdır. Eğitim ihmal edildiği takdirde siz diğer alanlarda ne yaparsanız yapın, asla ve asla başarı elde edemezsiniz. Eğitim sadece zihne, belleğe, hafızaya bilgiyi yüklemek değil; sahip olduğu bilgi ve birikimi insanlığın yararına kullanacak, elde ettiği malumatı başkalarının da güzelliklerle buluşmasını sağlayacak bir anlayışı aktarmaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın 4-6 yaş Kur’an kursu başlığı altında sunduğu eğitim hizmeti bunu temin etmeyi amaçlar.” diye konuştu.

“Kur’an eğitiminin en önemli ayağını 4-6 yaş Kur’an kursları oluşturmaktadır”

Kur’an eğitiminde 4-6 yaş kurslarının önemine dikkati çeken Müftü Maşalı, “Başkanlığımızın Kur’an eğitimi noktasında en önemli ayağının 4-6 yaş Kur’an kursları olduğu kanaatindeyim. Çocuklarımız burada zihinlerini, dimağlarını, ufuklarını, hayata bakış açılarını şekillendirecek ve belki de sonraki süreçlerde kendilerinin tüm tutum ve davranışlarını etkileyecek olan sağlıklı bir bakış açısı elde edecekler.” değerlendirmesinde bulundu.

“Çocuklarımızı dönemin şartları içerisinde yetiştirmeliyiz”

Eğitimin çağın şartları gözetilerek yapılması gerektiğini vurgulayan Maşalı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Her çağın hayata bir bakış anlayışı var. Çocuklarımızı yetiştirirken kendi bulundukları dönemin şartları içerisinde yetiştirmemiz gerekir. Hz. Ali efendimize nispet edilen bir söz vardır: ‘Çocuklarınızı sizin yetiştiğiniz zamanın şartlarına göre değil, onların yetiştiği zamanın şartlarına göre yetiştirin, terbiye edin.’ Günümüzde artık 70’li yıllarda, 80’li yıllarda 90’lı yıllarda alışık olduğumuz eğitim-öğretim anlayışının ve fiziki şartlarının çok üstüne çıkmamız gerekir.”

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İl Müftü yardımcıları,  Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaşı, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, din görevlileri ve davetliler katıldı.

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Bahri Şamat’ın yaptığı duanın ardından kurban kesildi. 

Kur’an kursu inşaatına ilk harcın dökülmesiyle program sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan