İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Kadıköy İlçe Müftülüğünce düzenlenen "Gençlik" konulu konferansta din görevlileri ile bir araya geldi.

Kadıköy İmam Hatip Lisesi 15 Temmuz Konferans Salonu'nda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, İlçe Müftüsü Mahmut Çakır'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Sonrasında din görevlilerine hitap eden ve gençlerle olan iletişimde Kur'an'ı Kerim ve Hz. Peygamberin örnekliğinden faydalanılması gerektiğini belirten İl Müftüsü Arpaguş, "Din ve dindarlık; çatık kaşlı, somurtkan, gülmeyen, soğuk bir ifade, kürsülerden cehennem ateşini göstererek ikazlar ve sürekli menfi bir yaklaşımla anlatılacak hususlar değildir. İslam'ın güler yüzünden vazgeçmememiz gerekir. Peygamberin Cibril hadisiyle bizlere açıkladığı dinin; inanç, ibadet ve ahlak boyutunu sevdirerek anlatmamız gerekir. Dinin sadece emir ve nehiylerden ibaret olmadığını, bu emir ve nehiylerden maksadın bizim ahlaki bir olgunluğa, kişisel bir erdem ve kemale ulaşmamız olduğu bilincini önce kendimizde sonra da çevremize, gençlerimize, çocuklarımıza anlatmak durumundayız." dedi.

Prof. Arpaguş, "Son zamanlarda özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinden 'Ne oluyor?, Bu gençlik nereye gidiyor?' diyerek gerek Diyanet İşleri Başkanlığımızın gerek ilahiyat fakültelerimizin gerekse imam hatip liselerimizin ismi kullanılarak ateizm, deizm ve daha başka zararlı cereyanların bu kurumlardan kaynaklandığı gibi bilinçli bir kampanya yürütülüyor. Kim ne derse desin, her zaman bu kurumlarımız ülkemizde sahih dini bilgi ve din eğitiminin en sağlam kurumlarıdır." ifadelerine yer verdi.

Program İstanbul Müftüsü Arpaguş'a çiçek ve plaket takdimiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan