Diyanet İşleri Başkanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında "Kültür Şenlikleri" programı gerçekleştirildi.

Projeye, Ümraniye, Üsküdar, Kartal, Şişli, Güngören, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerinden 600 öğrenci katıldı.

Ümraniye Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen şenlikte konuşan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, "Bu proje, yarının büyükleri olacak yavrularımızın milli ve manevi değerlerimize, fiziki ve manevi çevremize duyarlı olması için hazırlanmış bir projedir." dedi. 

Müftü Arpaguş, "Dinimizin bize yüklediği ahlaki değerler, erdemler ve sorumluluklar vardır. Biz bunu Allah’ın emir ve yasaklarına riayet etmek, yaratılmış bütün mahlukata karşı şefkat ve merhamet sahibi olmak diye sloganlaştırıyoruz. Yani yaşadığımız evrende, yaşadığımız çevrede Cenabı Hakkın hayatımızı kolaylaştırmak için verdiği her nimete karşı duyarlı olacağız. Dini, milli, manevi değerlerimize, ahlakımıza ve toplumsal erdemlerimize sahip çıkmaya çalışacağız. Her birimiz bu konularda bir nefer olarak yetişecek ve vatanımıza, milletimize din ve diyanetimize faydalı nesiller olarak toplumumuza katkı sağlayacağız." diye konuştu.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Daire Başkanı Abdülhalik Baş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Faik Kaptan, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, siyasiler, ilçe müftüleri, din görevlileri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan