Beykoz Hacı Zehra Aydın Camii ibadete açıldı

Beykoz Hacı Zehra Aydın Camii açılışı için Beykoz İlçe Müftülüğü bir tören düzenledi.

Açılış töreninde konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, şunları kaydetti:

“İslam mabet merkezli bir din olarak yayılmaya başlamış ve hayatın merkezine camiyi almıştır. Asr-ı saadette Efendimiz (s.a.s.) Kâbe-i Muazzama putlarla dolu olduğundan oraya girme imkânı bulamadığı için Erkam ibn-i Erkam’ın evini mescit ve mabet edinmiş ve ilk Müslümanların gönül dünyalarını, şirk toplumunun tortularından orada tezkiye edip arındırmıştır.

Medine’yi teşrif ettiği zaman da ilk iş olarak Mescid-i Nebi’yi inşa etmiş ve Mescid-i Nebi hayatın merkezi olmuştur. Allah Resulü (s.a.s.) gönülleri merhamet ve şefkatle işleyerek cahiliye toplumundan bir şefkat ve merhamet medeniyeti inşa etmiştir. Mescid-i Nebi’nin talebeleri, oraya talebe olmadan önce vahşette endazesi olmayan ve öldürmekten adeta zevk alan insanlar iken Mescid-i Nebi’de Resul-i Ekrem’in talebesi olduktan sonra ‘Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa bir koyunu, gelir de adl-i ilahi sorar Ömer’den onu!’ diyecek kadar merhamete, şefkate ve adalete âşık insanlar olmuştur.”

“Ezan, bayrak ve minarenin buluştuğu yerde aziz milletimiz ebediyete kadar hür ve özgürdür.” değerlendirmesinde bulunan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Cami gönülleri cem eden, bedenleri buluşturan, kalpleri tevhit eden bir yerdir. Elhamdülillah, 14 asırlık İslam tarihi boyunca da öyle olagelmiştir. Şehirlerimiz, köylerimiz, kasabalarımız cami merkezli olarak kurulmuştur. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz bu güzel mabet de inşallah bu semtin hayatının merkezi ve gönül dünyalarının gergef gergef işlendiği bir merkez olsun. Camiler, bizim birlik ve beraberlik mekânlarımızdır. Minareler tevhidin, ezanlar özgürlüğümüzün, keza bayraklarımız hürriyetimizin sembolüdür. Ezan, bayrak ve minarenin buluştuğu yerde aziz milletimiz ebediyete kadar hür ve özgürdür. Bu mabedin sadece mabet değil aynı zamanda mektep, meşveret merkezi, ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçların ulaştırıldığı bir yardım merkezi olmasını can-ı gönülden arzu ediyorum. Camilerimiz tarihte böyledir, böyle olmaya da devam etmelidir. Bu mabetler hayırsever kardeşlerimizin destek ve yardımlarıyla ebediyete taşınıyor. Allah kendilerinden razı olsun.”

İstanbul Müftüsü Yılmaz, açılışın ardından Beykoz Hacı Zehra Aydın Camii’nde cuma hutbesi irat etti.

Cuma namazı çıkışında camiyi yaptıran hayırsever iş insanı Turgut Aydın'a ve cemaate Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Beykoz Hacı Zehra Aydın Camii Açılış Töreni’ne İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, caminin banisi hayırsever iş insanı Turgut Aydın ve eşi Zehra Aydın ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan