Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan yaz Kur'an kurslarında eğitim başladı.

Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği yaz Kur'an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları kapsamında ülke genelinde başladı.

Fatih

Bu kapsamda Fatih İlçe Müftülüğüne bağlı Hürrem Çavuş Camii’nde "Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı" düzenlendi.

Programda konuşan İstanbul Müftü Yardımcısı Dr. Selahattin Yılmaz, “Peygamberimiz (s.a.s) ifadesi ile en hayırlı insanlar Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerdir. Kur’an-ı öğrenmeye çalışanlar sizlersiziniz. Öğretenler imam hocalarımızdır. En hayırlı insanlar burada bugün toplanmışlar. Evlerimizde de öğrendiğimiz Kur’an-ı okuyarak evlerimizi en hayırlı mekanlara dönüştürelim. Her birimiz, Kur’an-ı en iyi şekilde öğrenip gece gündüz okumayı, onun ahlakı ile ahlaklanmayı arzuluyoruz.” dedi.

Programa Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, veliler, öğrenciler ve hayırseverler katıldı. 

Programın ardından çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Maltepe

Maltepe İlçe Müftülüğü Girne Merkez Camii’nde "Açılış Programı" gerçekleştiirldi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Abdurrahim Durmuş, çocuklar ve gençlerle camilerin daha güzel olduğunu, onları kurslarda görmekten ve onlarla olmaktan çok mutlu olduklarını ifade etti.

Editör: Mehmet Çalışkan