İstanbul İl Müftülüğündeki 2 yıllık görev süresinin ardından kendi isteği ile Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki görevine dönecek olan 12. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, düzenlenen veda programında Müftülük personeli ve ilçe müftüleri ile vedalaştı.

Süleymaniye Camii Baş Müezzin-Kayyımı Abdussamet Yazıcı’nın Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İstanbul’daki 39 ilçe müftüsü adına Beykoz İlçe Müftüsü Ali Efe’nin yaptığı konuşmayla devam etti.

Müftü Efe, “Bir din gönüllüsü olarak, bir din görevlisi olarak ve bir müftü olarak hocamızla tanışmış olmaktan, beraber görev yapıyor olmaktan kendimi nasibdar hissediyorum. Hocamıza her daim duacı olacağız ve hocamızın dualarına talibiz. Bundan sonraki alacağı görevlerde de Rabbim’den muvaffakiyetler niyaz ediyorum.” dedi.

İstanbul Müftülüğü personeli adına konuşan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mustafa Yavuz ise “Ben yakın çalışma arkadaşı olarak her konuda fikrimi söyledim huzurunuzda teşekkür ediyorum yeter artık demedi. Her konuda istişare etti, bize değer verdi. Hocamız yaptığı hizmetlerin konuşulmasından hoşlanmıyor ‘Ben şunu yaptım ben bunu yaptım demek istemiyor.’ Ben de o yüzden şunu yaptı, bunu yaptı demek istemiyorum. Ama şu gerçeğe de değinmeden geçmeyeceğim hocam, hiç gözünüz arkada kalmasın diyanet camiasına çok şey kattınız. Diyanet camiasında inanılmaz hizmetlere imza attınız. Artık sizde unutulmaz İstanbul müftüleri arasındasınız.” ifadelerine yer verdi.

Ardından veda etmek üzere kürsüye gelen İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Müftülük makamı Molla Fenarî ile beraber başlamıştır. Ebüssuûd Efendiler, Zenbilli Ali Efendiler yakın döneme geldiğimiz zaman ise Ömer Nasuhi Bilmenler hakikaten çok şanlı bir tarihe sahip. Bu şanlı tarihte bana Ömer Nasuhi Bilmen hoca efendilerin isminin geçtiği sandıkta ismimin geçmesi imkânını verdiğinden dolayı Cenab-ı Hakka hamd ediyorum. Bu görevi bana tevdi eden, bu görevi bana layık gören Sayın Başkanımız Ali Erbaş hocamıza ve tensiplerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Müftülük ulvi bir görev ama zor bir görev.” şeklinde konuştu.

Programda Müftü Mehmet Emin Maşalı’ya İl Müftü yardımcısı Hüseyin Demirhan tarafından teşekkür plaketi, İl Müftü yardımcıları Selahattin Yılmaz, Ayşe Coşkun ve Halime Yıldız tarafından ise çeşitli hediyeler takdim edildi.

Program, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve müftülük personeliyle hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan