İstanbul Sancaktepe İlçe Müftülüğü ile Sancaktepe Belediyesi iş birliğinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde 13-18 yaş arası kız öğrencilere yönelik “Genç Kız Yaz Okulu” açıldı.

24 Haziran- 26 Temmuz arasında 35 öğrencinin katıldığı Yaz Okulu’nun öğleden önce yapılan derslerinde Sancaktepe Müftülüğü bayan vaizleri tarafından Kur’an-ı Kerim, tefsir, ilmihal, siyer ve peygamber kıssaları dersleri, mesnevi sohbetler ve kitap okuma etkinlikleri düzenlendi.

Öğleden sonra yapılan derslerde ise Sancaktepe Belediyesi tarafından görevlendirilen uzman öğreticiler tarafından şiir, resim, kaligrafi, hint kınası ve yazarlık atölyeleri dersleri verildi.

Derslerin dışında öğrencilerin keyifli vakit geçirmeleri için düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Büyük Çamlıca Camii ziyaret edildi. Gezinin ardından öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

15 Temmuz Programı

Öte yandan milli manevi değerlere de değinilen Yaz Okulu’nda, “15 Temmuz Şehitleri Anma, Milli Birlik ve Beraberlik Günü” dolayısıyla özel bir program düzenlendi.

Sancaktepe Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen program İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, sinevizyon gösteriminin ardından sohbet ve hatim duasıyla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan