İstanbul İl ve ilçe müftülükleri, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında çok sayıda panel, konferans ve etkinlik düzenledi.

Adalar

Adalar İlçe Müftülüğü, hafta dolayısıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “Vefa Bisiklet Turu” düzenledi.

İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde gerçekleştirilen bisiklet turu, tarihi Hamidiye Camii'nden başladı.

Etkinlikte konuşan ilçe Müftüsü Adem Özdemir, “Gençlik Koordinatörlüğümüz tarafından tertip edilen bisiklet turuna Büyükadalı gençler büyük bir teveccüh gösterdi. Ben tüm gençlerimize, tüm velilerimize, anne babalara ve Gençlik Koordinatörlüğümüzün değerli hocalarına çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle sevgili gençlerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid-i Nebi haftalarını tebrik ediyorum.” dedi.

Bisiklet turuna Adalar İlçe Müftüsü Adem Özdemir, gençlik koordinatörleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Esenyurt

Esenyurt İlçe Müftülüğü, “Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla ilçede bulunan 17 lisede “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferanslar düzenlendi.

Okullardaki Mevlid-i Nebi etkinliklerine dair bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul, “Eş zamanlı düzenlenen konferanslarda binlerce gencimize Peygamberimizin güzel ahlakını anlatmış olduk. Ve yine bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamızın da tavsiye ettiği üzere her görevli arkadaşımız 10 gence rahatlıkla ulaşmış olacak.” dedi.

Esenyurt’ta “Gençlik Paneli” 

Esenyurt İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü  "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu panel düzenledi.

“Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu panel, Hacı Hasan Camii Diyanet Gençlik Merkezi’nde İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan